Wat is een sleeping mask (skincare)?

Thanks, Korea!

Zoals vele beautytrends, komt ook het sleeping mask uit Korea. Een sleeping mask is een masker die je aanbrengt voor je gaat slapen. Geen zorgen, deze hoef je er in tegenstelling tot andere gezichtsmaskers niet af te halen! Een slaapmasker is een wat dikkere, voedende crème of substantie die je huid verzorgt terwijl jij lekker ligt te slapen. Hoe fijn klinkt dat? In deze blog vertel ik je wat het is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn en welke soorten slaapmaskers er zijn.

Wat is het?

Zoals ik net noemde, is een sleeping mask een crème of substantie die je aanbrengt voor je gaat slapen en is dan ook de laatste stap van je avond skincare routine. Een sleeping mask heeft als doel je huid te hydrateren wanneer je slaapt. Hiernaast kan het de huid ook voeden en herstellen en zorgt het ervoor dat je wakker wordt met een frisse en stralende huid. Een slaapmasker bevat naast ingrediënten die zorgen voor de hydratatie van de huid, ook andere ingrediënten. Zo kunnen er antioxidanten zoals vitamine C in zitten, essentiële oliën die je huid helderder maken en zuren zoals hyaluronzuur die vocht inbrengend zijn. Er zijn veel verschillende soorten maskers te koop voor verschillende doelen of huidtypen.

Hoe werkt het?

Doordat het slaapmasker een paar uur lang op je huid blijft zitten, hebben alle ingrediënten de kans om goed door te dringen in de huid en optimaal effect te vertonen. Hiernaast is de nacht het moment dat de huid zichzelf hersteld, perfect dus om hierop in te spelen en je huid op dit moment de juiste voeding te geven ter ondersteuning.  Een slaapmasker verschilt hierbij van nachtcrème, want daar waar een nachtcrème voornamelijk een hydraterend effect heeft, zorgt een slaapmasker voor voeding en herstel van de huid. Een slaapmasker heeft een sterkere werking. Je kunt ervoor kiezen om elke dag een slaapmasker te dragen, maar eigenlijk is 2-3 keer per week ook voldoende.

Wat zijn de voordelen?

Het dragen van een sleeping mask heeft de volgende voordelen: 

  • Diepe hydratatie van de huid
  • Beter doordringen van andere verzorgingsproducten
  • Boost en herstelt de huid
  • Een stralende frisse en zachte huid bij het wakker worden 

Kies er eentje die bij jou past!

Er zijn veel verschillende sleepingmasks te koop, zorg dat je weet wat jouw huid nodig heeft en welk huidtype je hebt. Het passende slaapmasker zorgt namelijk voor het beste effect. Zo zijn er slaapmaskers speciaal voor de droge of vette huid, slaapmaskers gericht op het boosten van de huid, of slaapmasker gericht op het herstellen van de beschadigde huid. Hiernaast zijn er slaapmaskers geschikt voor dagelijks of wekelijks gebruik. Probeer het vooral uit, is mijn advies! Smeer het masker op je gezicht en let the magic begin. Zie het als een schoonheidsslaapje, maar dan echt! 

holika-holika-sleeping-mask