Wat is droog borstelen?

Wat is dry brush?

Dry brushen, waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord. Of heb je wel eens ergens zo’n borstel zien hangen. Dry brushen is het grondig borstelen van je huid door middel van een houten borstel. Een methode die eeuwen geleden al gebruikt werd door de Grieken en nu nog steeds toegepast wordt ter verzorging en verbetering van onze huid. Maar wat doet het precies en wat zijn de voordelen van dry brushen? In deze blog vertel ik je meer.

De huid

Ik gok dat wanneer je aan een orgaan denkt, je niet direct denkt aan de huid. Toch is de huid ons grootste orgaan. Het biedt bescherming tegen zo’n beetje alles van buitenaf, zoals warmte, kou of de zon. Belangrijk dus om de huid goed te verzorgen.Hoe werkt dat dan, dat dry brushen?

Dry brushen wordt gedaan met een houten borstel met zachte haren op een droog lichaam. Het is de bedoeling dat het hele lichaam geborsteld wordt, bij de voeten beginnend en richting het hart toe. Tijdens het brushen worden er cirkelbewegingen gemaakt, van binnen naar buiten toe. Dit alles om de doorbloeding te stimuleren. Dry brushen hoeft niet hard, juist niet. Het is het beste om zachte bewegingen te maken, we willen de huid namelijk niet scrubben.

De voordelen van brushen

Dry brushen zorgt ervoor dat er veel dode huidcellen verwijderd worden, waardoor de huid beter kan ademhalen. Hiernaast zorgt het voor een betere doorbloeding van de huid en beter afvoer van afvalstoffen via het lymfestelsel. Het heeft dus een positief effect op onze gezondheid. Hiernaast heeft brushen nog meer voordelen, zo zorgt het onder andere voor

  • Een strakke, egale en meer stralende huid
  • Ontspanning
  • Minder ingegroeide haartjes
  • Minder cellulitis

Tips voor het brushen

Wil je graag starten met dry brushen? Zorg dan dat je een borstel aanschaft met zachte haren die natuurlijk zijn en niet synthetisch. Ook is het handig een borstel aan te schaffen die klein is, zodat je overal bij kan. Het beste is om te brushen vóór je gaat douchen, zo kun je alles wat je eraf brushed er direct afspoelen, wel zo fijn! Begin bij je voeten en neem je tijd de eerste keer dat je brushed, het dient tenslotte ook een beetje als ontspanning. Druk niet te hard, het hoeft geen scrub te zijn. Maak cirkelbewegingen en ga langzaam je hele lichaam af. Let hierbij wel op wondjes, die kun je het best overslaan. Houd er rekening mee dat de huid wel wat rood kan worden, maar dit is niet erg, dit is enkel een teken dat de doorbloeding in volle gang is.

Wanneer je klaar bent met brushen kan je de borstel afspoelen. Je hoeft hem niet elke keer grondig schoon te maken, maar wel eens per drie weken bijvoorbeeld. Als laatste tip zou ik je willen geven niet vaker dan twee of drie keer per week te brushen, je huid heeft ook tijd nodig om te herstellen.

Bestel hier de YOSMO Dry Brush!