Maskne voorkomen door het dragen van een zijden mondkapje, plus tips!

Bedankt he.. mondkapje

Al sinds meer dan een jaar maakt het mondmasker deel uit van onze garderobe. Thank god hoeven we niet alleen saaie mondkapjes te dragen, maar zijn ze beschikbaar in allerlei kleuren en stoffen. Dit maakt het dragen van zo’n masker misschien iets dragelijker en matcht het misschien nog bij je outfit ook. De hele dag zo’n masker dragen is niet prettig, maar daar kunnen we nog wel mee dealen. Een hele dag een masker dragen en er ook nog eens acne of een onzuivere huid van krijgen is daarentegen niet fijn. Het langdurig dragen van een mondmasker kan acne of een onzuivere huid met bultjes en pukkeltjes veroorzaken, we noemen deze vorm van dan ook ‘maskne’. Hoe dit ontstaat en wat je eraan kunt doen lees je in deze blog.

Hoe ontstaat maskne? 

Hoewel men vaak denkt dat maskne ontstaat doordat er te weinig ventilatie van de huid is, ligt de reden ergens anders. Wanneer we een mondmasker dragen, wordt dit gedeelte van de huid warmer. Hiernaast wordt het vochtiger omdat we continu praten en ademen in het masker. Acne of onzuiverheden ontstaan of kunnen verergerd worden door bacteriën, en hierom gaat het. Bacteriën houden namelijk van een warme vochtige omgeving en wanneer we een mondmasker dragen, creëren we deze omgeving. Hierdoor groeit het aantal bacteriën, wat meer kans geeft op maskne. 

Zijde to the rescue 

Zoals zijde ons al veel voordelen biedt op andere vlakken, kan het ons hier ook helpen. Zijde is van nature antimicrobieel en hypoallergeen en heeft natuurlijke vocht afvoerende en temperatuur regulerende eigenschappen. Hierdoor ontstaat er niet de omgeving die de bacteriën nodig hebben, in ieder geval niet in dezelfde mate. Ook is zijde ademend, zacht en dus zeer comfortabel. Het heeft een minder schurend effect op de huid, wat de huid rustiger houdt en natuurlijk is een zijden mondkapje automatisch een mooi mondkapje. Zorg hierbij wel voor een mondkapje van echt zijde en geen nepzijde of polyester satijn.



Andere tips voor maskne

Naast het dragen van een zijden mondkapje zijn er nog andere dingen die je kunt doen om maskne te verminderen of te voorkomen.

  • Reinig je huid dagelijks en grondig! Doe het voor je het mondkapje opzet en het liefst ook hierna. Door goed te reinigen haal je alle vuil, dode huidcellen en bacteriën van de huid. Dit is echt een must!
  • Gebruik zo weinig mogelijk make-up en vette crèmes wanneer je het masker moet dragen. Dit zorgt voor een te vochtige omgeving en het verstopt de poriën.
  • Was je masker vaak genoeg! Zorg dat je elke dag een fris masker draagt, dit om ervoor te zorgen dat je niet het vuil en de bacteriën van de voorgaande dag weer vrolijk op je gezicht plaatst.

Ik hoop dat je aan de slag kunt met deze tips, mocht je last hebben van maskne. Ik kan niet wachten tot we geen mondkapjes meer hoeven te dragen, maar tot die tijd moeten we er maar het beste van maken door mondkapjes te dragen met leuke prints en fijne stofjes die comfortabel zitten en ons geen maskne geven, toch?

Bestel jouw YOSMO Beautyfy Me 100% Zijden Mondkapje hier!