Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning is een populaire behandeling of beautytechniek die ervoor zorgt dat je huid er fris en jeugdig uitziet en vooral heel zacht aanvoelt. Heel basaal zou je kunnen zeggen dat je je gezicht scheert met een flinterdun mesje, om zo alle dode en doffe cellen te verwijderen. Om je alles te leren over dermaplaning, neem ik je in deze blog mee en leer ik je wat te techniek inhoudt en wat de voordelen zijn van dermaplaning.

Exfoliëren van de huid

Dermaplaning bestaat uit het exfoliëren van de huid, dit betekent eigenlijk het peelen van de huid. We weten allemaal dat af en toe onze huid peelen goed is, maar waarom eigenlijk? Bij het peelen van de huid worden de dode of doffe cellen van de huid verwijderd en wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen te maken, dit zorgt voor het verbeteren van de huid. Als de dode of doffe cellen normaal gesproken blijven zitten, kan je huid er minder helder uit zien en is er meer kans op een droge huid of puistjes.

De behandeling

Zoals ik net al vertelde, lijkt dermaplaning een beetje op scheren. Er wordt een flinterdun chirurgisch mesje gebruikt om de huidcellen en fijne haartjes van het huidoppervlak te verwijderen. Geen zorgen, het mesje wordt niet gebruikt om te snijden en de behandeling doet dan ook geen pijn! Je zou het kunnen zien alsof je huid geschraapt wordt met het mesje. De huid wordt strak gehouden en elk deel van de huid wordt zachtjes behandeld. 

Voor wie is dermaplaning?

Dermaplaning is geschikt voor de meeste huidtypes en wordt toegepast bij huid op de wangen en het voorhoofd. Omdat de huid rondom de neus en ogen gevoeliger is, wordt het hier niet toegepast. Mensen met een extreem gevoelige huid of acne kunnen beter geen dermaplaning toepassen, omdat dit de huid alleen maar meer zou beschadigen.

De effecten van dermaplaning

Zachte huid

Doordat naast alle dode huidcellen ook de donshaartjes verwijderd worden, voelt de huid na de behandeling enorm zacht. Door het verwijderen van de haartjes, zorgt dit ervoor dat make-up beter op de huid blijft zitten. Geen zorgen, de haartjes groeien niet dikker of donkerder terug zoals wel eens gezegd wordt. De donshaartjes groeien precies zo terug als hoe ze oorspronkelijk waren.

Verbeterde huid

Door de bovenste huidlaag te peelen, verbetert de textuur van de huid en kan de huid steviger aanvoelen. Dermaplaning kan ook zorgen voor een verminderde zichtbaarheid van rimpels of littekens. Hiernaast hebben huidverzorgingsproducten meer kans om diep in de huid te dringen, wat zorgt voor een groter effect van de producten. De effecten van dermaplaning blijven tot wel vier weken zicht- en voelbaar. Na deze vier weken mag je de behandeling indien gewenst, gewoon herhalen.

Dermaplaning kan een fijne behandeling zijn voor wanneer je toe bent aan een frisse, vernieuwde en bovendien zachte huid.

YOSMO biedt een thuis vriendelijk dermaplaning mesje, wat zowel voor hele gezicht als het shapen van wenkbrauwen gebruikt kan worden.

Bekijk de YOSMO Dermaplaning hier.