Skincare trends voor 2023

Gelukkig beweegt skincare met de mens en de wereld mee, er worden elke keer nieuwe dingen geleerd over huidverzorging en trends wisselen zich continu af. Ook in 2023 zijn er een aantal trends die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen en misschien wel toe te voegen aan je eigen routine. De trends kunnen samengevat worden in de volgende drie woorden: bescherming, minimalisme en duurzaamheid. Lees je mee?

Gezichtsmassage

Je gezicht masseren heeft een aantal voordelen, zo stimuleert het de doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en zou het kunnen bijdragen aan het verminderen van wallen. Thank god wordt dit een trend, want naast het feit dat het bijdraagt aan de gezondheid van de huid, is het ook nog eens enorm ontspannend. Je gezicht masseren kan met een massage roller, maar 2023 belooft veel meer goeds. Hallo technologie! Er zijn al verscheidene massageapparaatjes op de markt speciaal voor je gezicht, dat maakt het nog een stuk makkelijker. Zoals de YOSMO 3D massage roller. 

Skinimalism

Less is more is de trend! Dit geldt voor zowel make-up als andere beauty producten. In plaats van een aantal verschillende huidproducten, een crème voor elk deel van je gezicht of verscheidene maskers, is het de trend het bij de basics te houden en je huid zelf ook zijn beschermingskracht te laten uitvoeren. Ook qua make-up gaan we voornamelijk de natural look terugzien of zelfs geen make-up. Een goed excuus om zonder make-up de deur uit te gaan, je volgt immers de trend toch ;)?Bescherming van binnen

In plaats van crèmes te gebruiken die de huid van buiten te voeden en beschermen, wordt ook gekeken naar hoe we de huid van binnen kunnen beschermen door gezonde voeding. De focus ligt naar gezonde voeding met voldoende vitaminen en mineralen die bijdragen aan de gezondheid en stevigheid van de huid. We weten natuurlijk dat groenten en fruit goed zijn voor ons, maar het gegeven dat ze bijdragen aan de bescherming van de huid maakt het eten ervan toch een stuk lekkerder!

Bescherming tegen blauw licht

Er is nog geen tijd geweest waarin de mens zoveel tijd spendeert achter een scherm als nu. De hele dag ligt de smartphone in de hand en wordt er veelal gestaard naar een computerscherm. Deze schermen stralen blauw licht uit, wat een effect zou kunnen hebben op de huid. Een skincare trend die we dit jaar dan ook gaan zien is het beschermen van de huid tegen dit blauwe licht. Je kunt je huid beschermen door crème te gebruiken met UV-bescherming, ook binnen dus. Hiernaast zijn er speciale brillen op de markt die je ogen beschermen tegen ditzelfde licht.

Eco-producten

De laatste trend draait om duurzaamheid. Dit is eigenlijk geen trend, maar een standaard in wording. Duurzame producten zijn nodig en gelukkig speelt de beauty industrie hier goed op in. Producten zijn gemaakt van duurzame materialen, verpakkingen gerecycled en plastic wordt zo veel mogelijk vermeden. Soap en shampoo bars zijn hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van! Ook zijn vele producten CO2 neutraal geproduceerd. Dit jaar gaan we nog meer ontwikkelingen zien als het gaat om duurzaamheid binnen de beauty industrie, op naar (nog) fijnere beauty producten!

Bekijk de YOSMO eco producten hier