Upcoming beauty trends voor huid, haar en make-up

Geen industrie zo gevoelig aan vernieuwing als de beautyindustrie. Elk seizoen ontstaan nieuwe trends en stijlen, zo ook dit najaar. Na een zomer vol zee, strand en zon is het tijd om ons gezicht, huid en haar klaar te maken voor de herfst en de winter. Benieuwd wat het najaar van 2022 je gaat brengen als het om beautytrends gaat? Lees dan verder!

Strak naar achter
Daar waar de messy bun vorig jaar happening was, mag de boel dit najaar lekker strak naar achter. De strakke knot komt terug dus de potten gel en haarlak mogen hun terugkeer maken. Hiernaast is het dé oplossing voor wanneer je haar iets vetter is, maar je het nog niet wassen wilt: naar achter kammen die haren en je bent nog trendy ook. Win-win!

De 90’s bob
Alles komt terug, zo ook de jaren 90’s bob, ook wel de pixie bob genoemd. Dit kapsel is speels, bevat ontzettend veel laagjes en is iets korter in de nek. Zowel met pony, een schuine pony of zonder: alles kan bij dit kapsel, zolang het maar kort en speels is.

Accessoires all over
De tijd van ‘less is more’ is voorbij dit najaar. De accessoires komen terug, maar dan ook écht terug. Zowel handtassen, armbanden en ringen zijn de trend. Maar ook accessoires op het gezicht en dan niet alleen in het festivalseizoen. Glitters, steentjes of kettingen op het gezicht zijn geen verrassing dit najaar. Wat vooral naar voren komt is dat het allemaal niet zulke strenge regels heeft. Accessoires hoeven niet per se bij elkaar te passen en het mag allemaal wat losser en meer zijn. Een leuke trend, als je het mij vraagt.

Lips are back
De trend van de natuurlijke make-up look zet zich door dit jaar, maar wel met een opvallende verandering: lips are back. Lippen mogen opvallen dit najaar! Vooral het contrast met de natuurlijke make-up look is bijzonder. Rood, paars, zwart? De kleur maakt niet uit: zolang de lippen maar opvallen.

Gebleekte wenkbrauwen
Vooral gezien op de catwalk, maar gebleekte wenkbrauwen zijn een ding. Deze extreme look is niet voor iedereen, maar speciaal is het wel.

Gekleurde ogen en eyeliner
Zoals net als bij de accessoires, mag het qua oogmake-up allemaal wat losser en wilder. Felle kleuren oogschaduw zijn het helemaal en gekeurde eye-liner is bijna de standaard dit najaar. Leuk om je look net dat beetje extra te geven, niet?

Haarbanden
Net zoals de trixie bob, zijn de 90’s haarbanden terug van weggeweest. Breed, smal, gekleurd: alles is mogelijk. Een haarband is bovendien ideaal voor wanneer je je haar los wilt dragen, maar toch niet in je gezicht wilt hebben. Naast de haarbanden, zien we meer haartrends gebaseerd op zowel de jaren negentig als verder terug in de tijd. We gaan losse vlechtjes zien, maar ook de term ‘volume’ ga je veel tegenkomen. Denk maar aan de volumineuze kapsels uit de zeventiger jaren die we veelal kennen uit films of ‘that 70’s show’.

Shop de YOSMO haar trend collectie hier.