Let’s talk silk!

De populairste item op dit moment in onze YOSMO shop; de Moerbei Zijden Kussensloop! Zoals jullie al gewend zijn van ons maken wij alleen maar gebruik van het beste materiaal en werken samen met de beste producenten. Daarom kun je vertrouwen dat wij 100% pure zijde gebruiken voor onze producten.

Toen wij voor het eerst onze zijde collectie hebben geïntroduceerd in 2018 hebben wij alle voordelen op een rij gezet in deze blogpost.

Wat is Moerbei zijde en waarom is het beter dan andere soorten zijde?

Deze is afkomstig van de cocon van de zijdemot die alleen, de blaadjes van de moerbeiboom eet. Deze motten leven op een zijdekwekerij waar er geen pesticides en kunstmest wordt gebruikt voor de bomen en daardoor ook volledig Eco zijn. Daarnaast wordt de afval van zijde gerecycleerd of hergebruikt.

Naast dat de Moerbei zijde 100% natuurlijke stof is het tevens de hoogwaardigste zijde door de fijne en gelijkmatige draden.

Nou kan er weleens discussie ontstaan over zijde vs satijn en dat satijn minder goed is dan zijde of dat het “nep” is. Nou is Satijn geen materiaal maar een manier een weeftechniek waardoor het materiaal gaat glanzen. Het kan gemaakt zijn van katoen, polyester of zijde. Hier moet je dus opletten bij je keuze voor zijde.

Bij YOSMO gebruiken wij simpelweg niks anders dan de beste zijde soort en dus ook 100% zijde.

Wist je dat?

Echte zijde geïdentificeerd kan worden door het te branden? Bij het verbranden van echte zijde wordt het een zwart knapperige bal en zal ruiken naar verbrand haar.

Kunstzijde verbranden wordt de as zacht en kalkachtig wat tevens ruikt naar verbrand papier.

Bij YOSMO hoef je geen zorgen te maken om deze test te doen omdat wij garanderen dat onze producten 100% zijde zijn.

Kort weer de voordelen van zijde op een rij!

  • Zijde is duurzaam en een natuurlijk product
  • Zijde is anti allergisch, anti huisstofmijt waardoor het een natuurlijke hypoallergeen is
  • Zijde reguleert je temperatuur waardoor je minder gaat zweten
  • Zijde geeft je haar een glans en zorgt dat het minder pluist
  • Zijde is goed voor je huid en voorkomt puisten en slaapstriemen
  • Zijde kun je hele jaar door gebruiken: warm in de winter en koel in de zomer

Wasvoorschriften zijde

Wil je langer en optimaal genieten van je zijden producten, kies dan altijd voor handwas.

Het beste is om het water temperatuur op 30◦ C te houden.

Voeg er een paar druppels speciaal wasmiddel voor fijne zijde toe. Zorg er in ieder geval dat het mild is en geen bleek aan toegevoegd is. Laat je zijden stuk ongeveer 5 minuten weken in het water. Hierna kun je het stuk wat ronddraaien zodat de wasmiddel en water door het hele stof gaan. Spoel je zijde stuk weer met lauw water op 30◦. Nu komt het belangrijkste gedeelte waarbij je jouw zijden stuk NIET mag uitwringen. Gebruik een handdoek of keukendoek om het water eruit te deppen. Als laatste hang je jouw zijden stuk op maar vermijd directe zonlicht.

De YOSMO Beautyfyme Zijde producten productie proces

Bekijk de YOSMO Zijden Collectie hier