5 beauty essentials die iedereen nodig heeft

Hoewel over smaak natuurlijk valt te twisten, zijn er een aantal must haves als het gaat over huid en haarverzorging. Deze producten dragen stuk voor stuk bij aan de gezondheid van je huid of haar en mogen dan ook niet ontbreken in je badkamer. In deze blog wordt het belang van deze essentials nogmaals benadrukt, zodat je (mocht er eentje ontbreken) een goede reden hebt om je badkamerkastje aan te vullen. Elke reden om jezelf te verwennen is een goede, toch?

1. Dagcrème

Het hebben van een goede dagcrème is een must! De huid op ons gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren: wind, regen, stofdeeltjes, kou of hitte. De huid extra ondersteunen draagt hierdoor bij aan de gezondheid van je huid. De meeste huidtypes in onze gebieden vragen extra vocht, een hydraterende dagcrème vormt daarom een goede basis om je huid te verzorgen.

2. Cleanser

Zoals net al verteld wordt onze huid blootgesteld aan allerlei factoren, fijne stofdeeltjes of ander vuil kan terechtkomen op onze huid. Daarom is het belangrijk de huid aan het eind van de dag goed schoon gemaakt wordt en niet alleen bedoeld om make-up te verwijderen. Het reinigen van de huid zorgt voor schone poriën, cel vernieuwing en verminderd de kans op onzuiverheden. Cleansers zijn er in vele varianten en voor vele huidtypen. Een algemeen advies wat ik zou willen geven is een cleanser gebruiken zonder alcohol of parfum, deze stoffen drogen de huid namelijk uit.

Shop hier onze katoenen wattenschijfjes en meteen ook de reinigingssponsjes

3. Scrubben maar!

Niets zo lekker als een fijne scrub. Naast het feit dat het lekker aanvoelt en je huid zacht is na het scrubben, is het ook nog eens goed en in sommige gevallen zelfs nodig voor de huid. Het scrubben verwijderd oude cellen en stimuleert cel vernieuwing. Je zult merken dat wanneer je je huid regelmatig scrubt, deze minder onzuiverheden vertoont en er mooi en verzorgd uitziet. Als ik een extra tip mag geven bij deze: kies voor een scrub op natuurlijke basis. Helaas worden aan vele producten kleine plastic microbeads toegevoegd voor het scrubbende effect, deze plastic bolletjes zijn schadelijk voor het milieu en zijn bovendien niet fijn voor de huid. Als je voor ons hammam scrubhandschoen kiest heb je een egale huid zonder producten te hoeven gebruiken. Bestel die van jou hier.

yosmo-how-to-hammam

4. Parfum 

De finishing touch als het om je outfit gaat, als het aan mij ligt. Iedereen heeft een fijne parfum nodig die bij hem of haar past. Wist je dat parfums verschillend ruiken op elke huid? Dit kan aan veel verschillende dingen liggen, de zuurtegraad van je huid en hormoonhuishouden spelen onder andere een rol.

5. Droogshampoo

Elke dag je haar wassen is iets wat vele mensen niet meer doen en eigenlijk ook niet nodig is. Maar soms wil je wel de frisheid van gewassen haren, zonder het te wassen. Gelukkig is daar droogshampoo! Droogshampoo gebruik je op de aanzet van de haren en zorgt voor het absorberen van onnodige oliën op de hoofdhuid, geeft het haar volume, laat het er fris uitzien en ruikt ook nog eens lekker. Droogshampoo is ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt je haar te wassen, of wanneer je het nog niet nodig vindt je haar te wassen, maar wel frisse haren wilt. Daarom verdient droogshampoo naar mijn idee een waardige plaats in het rijtje van essentials beschreven in deze blog!

YOSMO ondersteunt je dagelijks met diverse beauty tools. Maakt zo een routine een stuk makkelijker en tevens leuker. Klik hier voor de gehele collectie.