Vanaf welke leeftijd moet je oogverzorging gaan gebruiken?

We weten allemaal dat onze huid helaas niet eeuwig jong blijft, toch kunnen we met de juiste verzorging dit proces een beetje afremmen. Als het om huidverzorging gaat, is preventie belangrijker dan behandeling. Hier bedoel ik mee dat het beter is om jong te beginnen met het verzorgen van je huid, zodat de rimpels minder diep of later ontstaan in plaats van pas beginnen te smeren op het moment dat je merkt dat je huid minder stevig wordt. Natuurlijk heeft verouderen ook te maken met omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan stof of zon en spelen genetische factoren ook een grote rol. Toch is met de juiste huidverzorging veel te voorkomen en/of te vertragen. In deze blog ga ik het iets specifieker hebben over oogverzorging en vanaf welke leeftijd je dit moet gaan toepassen.

Waarom oogverzorging?

De huid rondom de ogen is kwetsbaarder dan de rest van de huid, dit komt omdat de huid dunner is, geen talgklieren bevat en meer te voorduren krijgt als we denken aan wrijven in de ogen en knipperen. Ook stapelt zich gemakkelijk vocht op en verschijnen hier vaak de eerste rimpeltjes. Des te belangrijk dus om de huid rondom de ogen goed te verzorgen! Maar wanneer moet je hier dan mee beginnen? Zo vroeg mogelijk! De huidveroudering begint al vanaf dat we vijfentwintig zijn, hoe vroeger je begint hoe meer je je huid kunt ondersteunen in dit proces. Zorg voor een goeie routine die zowel huid als oog verzorgd, later ben je jezelf dankbaar als je in de spiegel kijkt! 

Tips voor de juiste oogverzorging

Er zijn verschillende manieren om aan oogverzorging te doen. Zo kun je kiezen voor een dagelijkse crème of serum, af en toe een verzorgend oogmasker of je kunt oogdruppels gebruiken. Wat vooral belangrijk is, is dat je producten gebruikt die daadwerkelijk bedoeld zijn als oogverzorging. Zoals net al beschreven is de huid rondom de ogen erg gevoelig en kan je met de verkeerde producten zorgen voor een averechts effect. Om dezelfde reden is het ook belangrijk dat je maskers en scrubs niet te dicht onder je ogen aanbrengt.

Er zijn verschillende soorten opties als het om oogverzorging gaat. Er zijn crèmes die zorgen voor minder kringen onder de ogen, minder rimpels of kunnen de welbekende ‘puffy eyes’ iets verminderen. Een optie die voor iedereen geschikt is, is een hydraterende oog crème of gel. Omdat de huid zo dun is, heeft de huid rondom de ogen eigenlijk altijd baat bij extra hydratatie. Een ander goed punt om naar de kijken is of het bescherming biedt tegen de zon, dit ontbreekt helaas in vele oog crèmes, maar is enorm belangrijk als het om preventie van huidveroudering gaat.

The time is now! 

Het moment om met oogverzorging te beginnen is nu! Ik hoop dat je genoeg informatie hebt gekregen om een goede keuze te maken als het om oogverzorging gaat, het belangrijkste is in ieder geval dat je begint met het verzorgen van je ogen, dat verdient je huid. Later ga blij zijn dat je vandaag begonnen bent!

Shop YOSMO Collectie hier