Haartrends voor het voorjaar 2023

We weten allemaal dat zeisoenen gepaard gaan met nieuwe fashion- en beautytrends. Zo ook dit voorjaar, waarin er weer genoeg inspiratie is op het gebied van haartrends. In deze blog zetten wij de grootste trends op een rijtje en hopen we je genoeg ideeën te geven voor je volgende bezoek aan de kapper, want zeg nou zelf, niets zo leuk als een nieuwe look toch?

Bangs!

Een grote kans dat dit je al lang is opgevallen, de pony is namelijk de laatste maanden enorm trendy geworden. Love it or hate it, maar je kan er dit voorjaar niet omheen. Een pony hoeft niet standaard te zijn, je kunt kiezen voor allerlei opties. Kort gaan we het meest zien dit voorjaar, maar een pony kan op zoveel manieren. Mocht je het nemen van een rechte, korte pony een stap te ver vinden, kun je ook gaan voor de iets minder heftige look. Zo kun je ook gaan voor curtain bangs, waarin je de lokken iets langer laat en eventueel krult. Of je kiest voor de iets subtielere, schuine pony.


De bob


Ook dit kan een behoorlijk grote stap zijn als je lang haar hebt, helemaal als je gaat voor een korte bob. Dit voorjaar is de lange bob enorm trendy, dat maakt de stap misschien iets kleiner. In tegenstelling tot vorige trends, hoeft de bob dit voorjaar niet recht en strak, maar mag het allemaal iets losser en golvend. Hiernaast is de bob vaak in combinatie met de pony te vinden, mocht je gaan voor een compleet nieuwe look.

Lage staart

De staart is heus niet alleen een back-up plan voor wanneer je andere coupe niet lukt. De paardenstaart is eigenlijk altijd een goede optie! Deze lente is de lage staart trendy, de look die zowel chique als casual kan zijn. Je kunt hem strak naar achter kammen, of gaan voor de iets nonchalantere look en wat plukjes loslaten. Zo’n lage staart is vooral erg leuk in combinatie met een opvallend zijden haarelastiekje van YOSMO of juist met je eigen haar eromheen gebonden voor de all natural look.


Natural hair

Wat we dit voorjaar ook gaan zien is je haar dragen op de natuurlijke manier, dus geen stijl- en krultangen, geen verf, geen pruiken. Gewoon je haar zoals het is in de pure vorm! Dit klinkt misschien vreemd als trend, maar het is ook deels om ons haar af en toe rust te geven. Het hoeft niet altijd gestijld, strak of volledig in de krul, het mag ook gewoon zijn hoe het van nature is. Wel de meest makkelijke trend om aan mee te doen, dachten wij ;). Een leuk accessoir is dan de YOSMO Zijden Diadeem.

Accessoires

Haarbanden, haarspelden, diademen, kleurrijke elastiekjes of zelfs een kroon, de accessoires zijn helemaal in dit voorjaar. Leuk om te dragen bij zowel los als vast haar en vaak zorgt het voor net dat beetje extra aan je kapsel. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie hebt gekregen, mocht je een nieuw kapsel willen! Mocht dit niet het geval zijn, gaan we gewoon voor natural hair en doen we alsnog mee met de trend!

Shop alle trendy haar accessoires van YOSMO hier.