Beautymythes ontkracht

Tandpasta smeren op puistjes zorgt dat de puistjes sneller verdwijnen, scheren zorgt voor dikker terugkomend haar en wanneer je een grijze haar uit je hoofdhuid trekt, komen er twee voor terug. Herken je deze zinnen? De beautywereld bevat veel statements of ‘wijsheden’, maar jammer genoeg klopt een groot deel hier niet van. In deze blog worden de meest gebruikte beautymythes ontkracht. Benieuwd? Lees dan verder!

Een vette huid heeft minder hydratatie nodig
Een vette huid is vochtig genoeg, zou je zeggen. Jammer genoeg is dit allesbehalve waar. Een vette huid betekent meer productie van talg en heeft niets met hoeveelheid hydratatie te maken. Sterker nog: wanneer je een vette huid niet voldoende hydrateert, kan er juist verstoring van de talgproductiebalans optreden, waardoor de kliertjes nog meer talg produceren en de kans op een vettere huid groter wordt. Hoe je huid ook is, hydrateren moet altijd. Kies voor producten op basis van water in plaats van olie en vermijd alcohol in producten.

Té veel make-up geeft acne en andere huidproblemen
Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar make-up zelf zorgt niet voor huidproblemen. Het probleem zit hem hier in het verwijderen van de make-up. Wie (veel) make-up draagt, moet zorgen dat àlle make-up ook weer verwijderd wordt. Wanneer de make-up namelijk te lang blijft zitten, kan de huid minder goed ademen en dan ontstaan er wél oneffenheden. Maar wie zijn of haar make-up netjes verwijderd, hoeft zich geen zorgen te maken.

Met je benen over elkaar zitten geeft hogere kans op spataderen
Dit is een hele oude, maar vaak wordt gezegd dat met de benen over elkaar zitten een grotere kans op spataderen geeft omdat de vaten afgekneld zouden worden. Dit is niet het geval, spataderen ontstaan door andere factoren zoals ouderdom, overgewicht, immobiliteit en genetische factoren. Toch is het zitten met de benen over elkaar niet zeer bevorderlijk voor de houding -zegt de wetenschap-, maar spataderen ga je er niet van krijgen.

Van chocolade krijg je puistjes
Hoe vaak heb je deze al niet gehoord? Een treurig statement als je het mij vraagt, maar klopt het ook? Op basis waarvan is deze uitspraak de wereld in gebracht? Chocolade bevat cacao, melkpoeder en vet. De laatste twee ingrediënten kunnen een negatief effect hebben op de huid bij sommige personen. Cacao zelf heeft juist een positief effect op de huid en zit vol antioxidanten. Of je puistjes krijg van chocolade is dus per individu verschillend en ligt aan de bestandsdelen van die chocolade. Ben je gevoelig voor puistjes, maar wil je wel graag chocolade eten? Kies dan pure chocolade! Die bevat nagenoeg geen melk.

Regelmatig je haren knippen zorgt dat het sneller groeit

Nope, je haarzakjes hebben geen idee van de lengte van je haar. Wel is het zo dat regelmatig de puntjes bijwerken ervoor zorgt dat je kleinere hoeveelheden hoeft te knippen. Wacht je lang met het bijwerken? Grote kans dat er een behoorlijk stuk af moet! Dus eigenlijk zorgt regelmatig de puntjes bijwerken voor langer haar, niet voor sneller groeiend haar.

YOSMO helpt je graag in de ondersteuning van je skincare en beauty ritueel. Bekijk onze collectie hier